Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

2011. április 9., szombat

Tavasz

Imádom a tavaszt, főleg, mióta kiköltöztünk Dunakeszire a városból, és van egy kertünk. Testközelből látom minden tavasszal (ez itt a harmadik tavaszunk), ahogy éled a természet, napról napra követhetem, ahogy egy-egy kopasz ágacskán megjelennek a rügyek, nőnek, majd egyszer csak bimbó lesz belőlük, és egy szép napon virággá nyílnak. A kert ilyenkor a szokásos barna és zöld mellett csodálatos színekben kezd pompázni. Összevéve ezt pár éve egyre intenzívebbé váló fényképezési mániámmal, természetesen tele van a merevlemez tavaszi természetképekkel. Idén sincs ez másképp. Már rengeteget fényképeztem idén, de tegnap igazán sokat örömködtem, és úgy gondoltam, egy kis tavaszi hangulatot hozok a blogba azzal, hogy megmutatom, hogy is néz ki a kertünk így április elején.


Többféle nárciszunk van, most éppen ezek voltak a legszebbek. Egy száron 3 virág! Érdekes!


A kert oldalán szinte végig tulipánok vannak, és csodálatos, ahogy egyik napról a másikra kinyílnak, hirtelen beszínesítve a kertünket.


Ez a bokor az egyik kedvencem. Olyan fantasztikus színe van, és olyan gyönyörű formájú a bimbója, hogy minden évben rengeteg fényképet készítek róla. most éppen ilyen bimbói vannak, de már elkezdett nyílni, rengeteg virágja van.


Feltámadt a füge is! Tavaly azt hittük, hogy elfagyott, mert nem nagyon akart kizöldellni. Későn is ért meg, már jöttek a darazsak, és egy szemet sem tudtunk szedni, mert mire egy megérett megérett volna, egyszerűen eltűnt, megették. De most elkezdett újra rügyezni, remélem, idén több szerencsénk lesz vele. Nem magam miatt, én nem szeretem, de a férjem és anyukám is nagyon örülne pár szemnek...


És már a szőlő is elkezdett pici leveleket hajtani. fantasztikus, ahogy ez a növény egyik napról a másikra kopasz karóból képes levelekkel beborítani a teraszt!


No, ez nem a mi kertünkben van, hanem a szomszédban, de mivel igen erőteljes színe van, nagyban hozzájárul a tavaszi hangulatomhoz...


Ez pedig ugyan nem a kertben van, de a csodálatos élénk sárga színével a lakásunk tavaszi hangulatához sokat hozzátesz. A barátnőmtől kaptam, aki általános iskolás korom óta a legjobb barátnőm, és csütörtök este látogatott meg minket. Most Szingapúrban dolgozik, de egy hétre itthon volt, és így végre találkozhattunk egy kicsit. Köszi, Gica, tényleg jó volt egy kicsit dumcsizni, remélem, te is jól érezted magad.

Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...