Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

2011. április 4., hétfő

Eszti ovis kézműves alkotásai

Itt egy újabb adag alkotás, amiket végre lefényképezgettem:

Nárcisz



Ebből kettő is van, mert nem a kézműves csoportban készültek, hanem rendes ovis foglalkozáson, tehát Petinek is van egy. Rém egyszerű, és nagyon mutatósak, úgyhogy szerintem ebből itthon is fogunk még csinálni. Tehát kivágták sima sárga kartonból a virágot, fehér kartonból lett a közepe. Egy zöld szívószálat dugtak át az egésznek a közepén, majd ebbe egy kis darab narancssárga krepp papírt tűztek.

Bohóc


A bohóc darabjait (fej, két kar, két kéz, két láb, két cipő, test) kivágták különböző mintás kartonokból. A feje legfelül ki van lukasztva, ebbe fűztek egy fonalat, amivel a fonalból készült haj van összekötve, így van ráerősítve a fejre. Megrajzolták az arcát (Eszti egy kicsit magasra rajzolta a szemeket, ezért nem látszanak). Az orra és a gombjai ugyanabból a kis "szőrös gombócból" vannak, amit a hóemberhez [link] is használtak gombként. Ezután összeragasztották a kezet a karokkal, a lában a cipőkkel, a fejet a testtel, végül a karokat és a lábakat a testhez erősítették milton kapcsokkal.

Zsenília karkötő


Ez már a Március 15. jegyében született alkotás. Egyszerűen összefontak egy piros, egy fehér és egy zöld zsenília drótot (azt hiszem, így hívják...), majd egy kartontulipánba fűzött aranycérnát kötöttek rá a karkötőre.

Pohár katica


No, ez megint nagyon ötletes! Egy kávés poharat feketére festettek. A puhár alját kiszúrták, és ebbe tűztek egy kis darab fehér zsenília drótot. Erre jött a hungarocel golyó, amire az óvónénik előre megrajzolták nekik a fejet. A fejbe tűztek felülre két fekete zsenília drót darabot, ez lett a csápja. A pohár oldalára jött a két keze, szintén zs. drótból, Eszti az egyik kezébe még virágot is készített. A szárny dekorgumiból van, amire a gyerekek rajzoltak pöttyöket, és ragasztva van a pohárhoz.

Oroszlán


 Megint csak nagyon egyszerű. Egy WC-papír gurigát bevontak csomagolópapírral, és ráragasztották egy zöld karton alapra. Ezután kartonból sörényt és arcot vágtak neki, ezeket összeragasztották, majd megrajzolták az arcot. Végül pedig farkinca gyanánt egy sárga zsenília drótot szúrtak át hátul a gurigán.

Krepp virág


Ezt is leírom, bár nem az oviban készült, hanem hittanon, de olyan egyszerű, és remek, hogy szerintem mást is érdekelhet. Tehát nem kell hozzá semmi más, csak kreppapír zöld színben, és olyanban, amire a virágszirmokat szeretnénk, valamint egy ici-pici cérna. Először fogunk egy zöld csíkot, amit összetekerünk szorosan, ez lesz a szára. Minél szorosabban tekerjük, annál jobban tartja a formáját. Ezután egy színes kreppapír csíkból hajtogatunk egy kb. 1-1,5 centi széles, 6 rétegű legyeződarabot, majd ebből kivágunk egy fordított U alakú formát úgy, hogy az alsó széleket nem vágjuk, csak kb a felétől kerekítjük. Így marad egybe az 6 szirom. A kialakult sziromfüzért a szár köré csavarjuk, és a tövénél cénával megkötjük. Ezután fogunk egy zöl csíkot, és a szárra kötjük, ez lesz a levele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...