Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

2011. január 14., péntek

Kádúszás

Megkezdtük a kádúszásos időszakot. Ez annyit jelent, hogy eljött hozzánk házhoz Csilla néni (alias Mattesz Csilla, aki Eszti és Peti úszóedzője is, hozzá járunk 5 éve babaúszásra, majd úszásoktatásra), megtornáztatta Danit, megmasszírozgatta. Mellesleg megnézte gyógytornász szemmel is, hogy mi van vele. Megállapította, hogy egy kicsit ferdül balra, ez úgy látszik, hogy amint leteszem hanyatt, és akkor is, amikor a vízben elvileg csak lebeg, automatikusan balra elhajlik derékból, nem egyenes. Csilla néni azt mondta, hogy ezt pár alkalom alatt kitornázzuk, kiússzuk, nem kell emiatt aggódni. És ha oldalt fektetem, igyekezzek a bal oldalára, hogy az is segítsen.
Ezután következik az izgalmas rész. Mire végeztünk a tornával, masszírozással, teleengedtük a nagy kádat finom meleg (nem forró, hanem amilyenben fürdeni szokott Dani) vízzel. Csilla néni beletette Danit, és különböző torna és úszógyakorlatokat végzett vele. Hason, háton úsztatta, lépegettek, stb. Dani rettenetesen élvezte, teljesen elengedte magát, és jól ellazult. Már ezen az első alkalmon a végefelé egyenesebben tartotta magát a vízben, mint az első pár percben.
Az egész dolog nem tartott fél óránál tovább, és Daninak nagyon jót tett, közben, és utána is nagyon nyugodt volt. Mivel Eszti és Peti is otthon voltak, izgatottan szemlélték, hogy vajon Dani hogy fog viselkedni imádott Csilla nénijükkel. (Nagyon szeretik, és nagyon izgalmas volt számukra, hogy végre nem csak az uszodában találkoznak, hanem eljött a mi házunkba! Alig lehetett őket Csilla néniről levakarni, hogy meg tudja úsztatni Danit, annyi mindent meg akartak mutatni neki a szobájukban. :-D)
Íme néhány kép az eseményről. Ha minden jól megy, teszek majd fel egy videót is később.



2 megjegyzés:

  1. Megkérdezhetem, hogy hova járnak babaúszásra? Mi is szeretnénk.

    VálaszTörlés
  2. Csilla nénihez úszásoktatásra a nagyobbak a szentendrei V8 uszodába járnak, ahol ő tart babaúszást is, bár nem tudom, jelenleg miely napokon. Danival mi Csilla néni egy tanítványának babauszodájába járunk, Szödligeten az Ariel babaúszáshoz (http://www.arielbabauszas.hu/).

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...