Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

2011. január 16., vasárnap

Dani 1 hónapos

Danikánk egy hónapos lett, álljon tehát itt egy rövid összefoglaló, hogy mit ért el ezalatt az idő alatt. Először is megszületett. Ez is egy nagy teljesítmény, ezért feltétlenül megemlítem… :-D


Napirend: Még nem sikerült napirendet kialakítani, teljesen változó, hogy mikor szopik, mikor alszik. Körülbelül állandó viszont az, hogy napközben általában kb. 5-ször eszik, és nyugodt baba, sokat alszik, és egyre többet nézelődik gyönyörű, hatalmas, kék szemeivel. Sajnos esténként általában mindig nyugtalan, sokat sír, Valószínűleg a hasa fáj. Mostanra nagyrészt éjszakánként 2-3-szor szopik, és általában visszaalszik utána. Azért előfordul még az előzőektől eltérő nap is. Kb. hetente egyszer-kétszer katasztrofális délutánokban és kb. ugyanennyiszer katasztrofális estékben-éjszakákban van részünk. Ilyenkor vigasztalhatatlanul sír, nyűglődik, csak a szoptatás nyugtatja meg, tehát van, hogy akár óránként mellre teszem. Ilyenkor bealszik úgy 10 percre, és aztán újrakezdi. Szerencsére ilyen napokból egyre kevesebb van.


Mozgásfejlődés: Ezen a téren nincs említésre méltó fejlődés. Még mindig utál hason feküdni, de azért próbálkozunk néha. Ha mégis hasra tesszük, akkor megemeli a fejét úgy 10 centire, tartani kb. fél percig tudja, és egyik oldalról el tudja fordítani a másikra. Alvás közben már nem annyira görcsös, mint az elején, hanem teljesen elengedi a végtagjait.
Elkezdtük a kádúszást Csilla nénivel. Erről bővebben itt olvashatsz.


 Beszédfejlődés: A síráson kívül, ha jó hangulata van, Dani rendkívül kommunikatív egyéniségnek bizonyul. :-) Nagyon tud figyelni, ha beszélek hozzá, hosszan rám néz. Imádom… Főleg a gurgulázó torokhanggal („grrrrrrr”) szokta az elégedettségét kifejezni, és néha használja még az „eeeeeeee” hangsort is, hogy változatosabb legyen a szókincse. A többi szót még csak ajakmozgatással próbálja elérni, de kimondani még nem sikerült. Tényleg nagyon édes, ahogy formálgatja a kis száját, amikor valaki beszél hozzá.


Étkezés: Nagyon szeret szopizni, és ennek az élvezetnek, ahogy más írtam, igen gyakran hódol, napi 8-9-szer biztosan, de van, hogy többször is. Alkalmanként, ha nyugodt napja van, akkor kb. 95-120 grammot szopik. Persze, ha sűrűbben eszik, akkor kevesebbet (de ilyenkor nem is nagyon szoktam mérni, minek…). Még mindig sokat bukik, de azért már kevesebbet. Szerencsére mostanra már megy a büfizés is egész jól. Egy mellből szopik, csak ritkán kell neki mindkettőből, ez általában a nyűgösebb, sűrűbben szopizós napokon fordul elő.

  
Gyarapodás: Dani 1 hónaposan 3600 grammra hízott, tehát ha a hazajöveteli súlyát vesszük alapul, akkor 3 hét alatt 1 kiló 80 grammot hízott. Nem csoda, ha ennyit szopizik…

Viselkedés: Mosoly azóta az első és egyetlen, szerintem célzottan nekem szólón kívül még nem volt.

Az én állapotom: Tejem van bőven, hála Istennek! Általánosságban jól érzem magam, kezdek beletörődni, hogy egy ideig nem lesz körülöttem nyugalom, így már nem is várom ezt el. Persze ezáltal nyugodtabb is vagyok. Azért sokszor elfáradok, mivel ebben a hónapban sokszor voltam egyedül a három gyerekkel. Remélhetőleg a következő hónap könnyebb lesz, mert most már majd kimehet Dani is. Ugyan az oviba még nem kísérheti el a nagyobbakat, mivel ott december óta dúl a bárányhimlő, és még mindig van olyan gyerek a csoportjukban, aki nem kapta el, de tuti el fogja, de most, hogy már nem vagyunk bezárva, meg tudom oldani, hogy így is elvihessem Esztit és Petit azokon a napokon is, amikor a férjem dolgozik. (Köszi, Hugi, előre is… :-D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...