Volt egy kis maradék túrónk. Nálunk ez elő szokott fordulni, mivel sokszor eszünk túrós tésztát. Most a férjem fél kilós túrót vett, mert két napi túrós tésztára készültünk, De még utána is maradt belőle, és nagyon utálok ételt kidobni. Keresgéltem tehát a receptkönyveimben, és találtam is egy receptet, amibe 15 dkg túró kell. Megmértem, nekem 17 deka volt, tehát a recept tökéletes volt, annál is inkább, mert a túrón kívül csupa olyan hozzávalója volt, ami mindig van itthon, tehát nem kellett hozzá külön bevásárolni. Egyik nap ebédkészítés közben gondoltam egyet, és neki is álltam, mivel tényleg nagyon egyszerűnek tűnt. És igazam is lett, mert mire elkészült ez ebéd, addigra a süti is a sütőbe került. Mire megebédeltünk, már vehettem is ki a sütőből. Csak az a kár, hogy nem fényképeztem le, amikor elkészült. És elég kis adag volt, úgyhogy gyorsan elfogyott… Pedig szerintem nem is lett jó, még sülhetett volna egy kicsit, csak féltem, hogy megég a teteje. De így is finom lett, úgyhogy még majd próbálkozunk vele. Íme tehát a recept (forrás:
STB könyvek: A 100 legjobb tepsis finomság):
Túrós sütemény (elkészítési idő: 45 perc)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 6 evőkanál olaj
- 6 evőkanál tej (megmondom őszintén, hogy nekem ezzel csak morzsa lett, és sehogy nem akart tésztává alakulni, így én összesen 20 evőkanalat adagoltam bele - de lehet, hogy valamit elrontottam)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál sütőpor (én beletettem egy egész zacsit)
- Só
A liszttel elkevert sütőport egy tálba tesszük, majd simára keverjük az olajjal és a tejjel. Hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, és végül a túrót, és alaposan összedolgozzuk. Kikent tepsibe öntjük, és közepes hőfokon megsütjük. Amikor félig megsült, megöntözzük cukros tejjel, majd visszatoljuk, és készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és felkockázva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése