Legújabb próbálkozásom a sütik terén ismét ugyanabból a könyvből van, A 100 legjobb tepsis finomság címűből (STB kiadó). Az előző túrós süti is ebből volt. Hát igen, le sem tagadhatom, hogy imádok mindent, ami túróval készült, és édes...
Nos tehát a recept a következőképpen hangzik:
Somogyi túrós sütemény
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1,5 dl tejföl
2 tojás
5 dkg cukor
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
10 dkg mazsola
8 dkg vaj
2 tojás
2 kiskanál vaníliás cukor
A sütőporral elvegyített lisztet tálba tesszük, beledolgozzuk a tojást, vajat és a cukrot. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy ruganyos és jól kidolgozott tésztát kapjunk. Kilisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra tört túrót jól elkeverjük a vajjal, és a tojássárgájával. Mazsolával, cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből készült kemény habot. A tésztát kivajazott tepsibe tesszük, egyenletesen elosztjuk, és megkenjük a töltelékkel. Tetejét megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben készre sütjük.
(Forrás: A 100 legjobb tepsis finomság - 23. oldal)
Saját megjegyzések:
Nekem tejfölből nem kellett 1,5 deci. Két evőkanállal tettem bele, de még ez is sok lett, túl lágy lett a tészta, lisztet kellett hozzátennem utána, hogy nyújtható legyen.
Nem tettem bele mazsolát, viszont a vaníliás cukron nem méricskéltem, egyszerűen beleborítottam egy egész zacsival, mert nagyon szeretem, és nálam a túró sohasem lehet elég vaníliás...
Kivételesen még sikerült fényképet is készítenem róla, mielőtt eltüntette volna a család. Hát igen, kicsit sülhetett volna kevesebbet, legközelebb legalább 5 perccel előbb kiveszem a sütőből.
Jó étvágyat hozzá! Ha kipróbálja valaki, írja le, hogy sikerült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése